SÅLD
Gårda, Vädursgatan 1

Sanslös etagevåning, byggd 2012 med genomgående hög standard i klassisk sekelskiftesskrud! Detta hem hyser en stor dos karaktär och bjuder bland mycket annat på bevarade takbjälkar, stora takfönster, högt till tak och tidstypiska brädgolv. Stora sociala ytor öppnar upp för en mängd olika möbleringar! Bredband ingår i avgiften!

fakta
Antal rum2.5 rum och kök (möjlig 3a)
Avgift4 327:–
Boarea79 Kvm
Andel2.69500%
Våning2 & 3 av 3

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Innanför dörren möts du av en inbjudande hall med öppenhet mot köket och bra ytor för avhängning och förvaring inunder trappan. Byggd 2012 har man här omsorgsfullt låtit skapa en lägenhet som både uppnår dagens krav på modern bekvämlighet och samtidigt samspelar med den drygt 120 år gamla fastigheten. Listverken är profilerade och på golvet ligger tidstypiskt brädgolv. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

KÖK

Med tre stora fönster vända mot söder! Stora ytor i vinkel ger många valmöjligheter när det kommer till möblemang och inredning. Önskas ett rejält matsalsbord? Vill du hellre dela av köket och skapa ytterligare ett sovrum? Själva köksinredningen är smakfullt utvald med vita släta skåpsluckor och integrerade vitvaror. Öppna hyllplan gör att rummet känns om än luftigare och ljusare. Bänkskivan är i ek med ovan fasat kakel i halvförband. Maskinell utrustning i form av spishäll, ugn/micro, fläktkåpa, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.  

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

BADRUM

Till vänster om hallen ligger badrummet, stort och genomtänkt med helkaklade väggar i vitt och gråmelerat klinker på golvet. Badrumsinredning i form av kommod med ovanliggande handfat, spegel, toalett och duschvägg i glas. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker, golvvärme

 

VARDAGSRUM

Från entréplan leder trappan dig upp till övervåningen och det stora vardagsrummet. Fönster åt två väderstreck och stora sociala ytor. Ett rundat och karaktäristiskt vindsfönster, bevarade takbjälkar och två takfönster bidrar till vindskaraktären. Snyggt glasräcke skärmar av mot trappan. Dessutom högt till tak, tidstypiska brädgolv och profilerade listverk. Tillgång till en oinredd kattvind som sträcker sig runtom övervåningen.

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

SOVRUM

Rofyllt sovrum med överfönster mot vardagsrummet för lagom ljusinsläpp. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Charmfullt rum med bevarade takbjälkar, brädgolv och profilerade listverk. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

KLÄDKAMMARE/SOVRUM

Intill sovrummet ligger ytterligare ett rum som idag används till stor klädkammare men mycket väl även lämpar sig som ett extra sovrum. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

FÖRENINGSBESKRIVNING

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Brf Bishop Alumno förvärvade år 2011 fastigheten Gårda 23:12. Föreningen består av två flerbostadshus med adresserna Vädursgatan 1-3. Det kom att skilja nästan 100 år mellan uppförandet av de båda fastigheterna där det vita huset var först ut och byggdes runt år 1890, följt av det röda tegelhuset som byggdes år 1989. Föreningen upplåter idag 76 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Dessutom finns det i föreningen 2 hyreslokaler (restaurang och lagerlokal), 15 garageplatser samt 2 lokaler upplåtna med bostadsrätt (kontorslokaler).

 

FÖRVALTNING

Ekonomisk förvaltning, lägenhets- och medlemsförteckning ombesörjs av Husjuristerna AB. Den tekniska förvaltningen sköts av Bo & Son Fastighetsskötsel.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF (Nordic Försäkring BRF). Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheten sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningens fastigheter är anslutna till Bredbandsbolaget. Avgift för bredband ingår i månadsavgiften till föreningen.

 

PARKERING

Avgiftsbelagd parkering längs med gatorna i området. I området går det även att hyra parkeringsplats vid förslagsvis Gårdaskolan och i P-hus Tomtegatan via Göteborgs stad.

 

INNERGÅRD

Den gemensamma innergården delas med IHM Business School, Volvo och restaurangen Tiger Deli. Lunchrestaurangen har under sommarhalvåret öppet en mycket populär uteservering som varmt rekommenderas.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det ett gemensamt soprum med källsortering, tvättstuga, samlingslokal samt cykelställ under tak.

 

TVÄTTSTUGA

Tvättstugan är belägen på nedersta våningen i det röda tegelhuset och utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare samt 2 torkskåp. Tvättstugan nås från gården och tillgängligheten anses vara god.

 

ANDRA HANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen.

 

EKONOMI

Föreningens 4 lokaler bidrar till de årliga intäkterna med ca 22% och utgör en god grund i föreningens ekonomi. I lokalerna bedrivs verksamhet i form av kontor, lagerlokal och restaurang. Föreningen får även goda intäkter, drygt 300 tkr/år, från 15 garageplatser som hyrs ut till två av företagen som huserar i föreningen. De långfristiga skulderna för bokslutet 2016 uppgår till cirka 13 405 kr skuld/kvm bostadsyta.

Under 2016 byggdes den tidigare tvättstugan om till lägenhet. Denna planeras att säljas under 2018 och delvis bekosta framtida underhållsbehov.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1138 kr) och pantsättningsavgift (455 kr) betalas av köparen.

 

RENOVERINGAR

Nedan följer ett urval av genomförda renoveringar i byggnaderna:

2016: Den tidigare tvättstugan ombyggd till lägenhet. Byte av garageportar. Ommålning av tak på det röda huset.

2015: Energideklaration upprättad och brandinspektion genomförd.

2013: El-stigarna till lägenheterna byttes. Nya maskiner installerade i tvättstugan.

2005: Fasadmålning av det vita huset.

1989: Samtliga V/A-stammar bytta i det vita, äldre huset.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Under 2018 planerar föreningen att renovera fasad, lägga om tak samt renovera en del fönster på det vita huset. I övrigt inga större underhåll planerade.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-01-25 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök (möjlig 3a)
Boarea79 Kvm
Våning2 & 3 av 3
Driftkostnader1 440kr/år
FöreningBrf Bishop Alumno
Avgift/månad4 327:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband (tillkommer obligatoriskt tillägg om 337 kr/mån för el)
FörvaringsrumTillgång till oinredd kattvind
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda179 kWh/Kvm och år
Andel2.69500%
Lgh.nr.2133
Lgh.nr. LMV1107

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1890
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBredband via bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften

Driftkostnader

Försäkring1 440kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
1 440kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.